Girişimciler fikirlerini ve işlerini gerçekleştirmek için artık bir yer kiralamak ve burayı dekore etmek yerine hazır ofis ya da toplantı odaları kullanımına yöneliyor. Bu ofisler kaliteli mobilyalar, ücretsiz ve sınırsız toplantı odası kullanımı, otopark desteği gibi birçok imkan sağlarken; aynı zamanda aidat, doğalgaz ya da diğer faturaları ödeme derdine de son veriyor. 

Özellikle iş yaşam merkezi olarak görülen İstanbul’da çok fazla talep mevcut. İstanbul kiralık hazır ofis arayışınız varsa aklınızdaki birkaç soruya da çözüm arıyor olabilirsiniz. Bu ofislerin yasal çerçevede olup olmadığını merak ettiğinizi tahmin ediyoruz. Sorunuza cevap vermeden önce bu kavramları yakından incelemekte fayda var.

Girişimciler İçin Hazır Ofis Çözümleri

Girişimciler için çalışma ortamını oluşturmak epey pahalıya patlayabilir. Kira, diğer faturalar, dekorasyon veya başka giderler, gelir gider dengesini sarsabilir. Fikirlerin geliştirilmesi için harcanacak vakitler çoğu zaman bu gelir gider tabloları ile meşgul olabiliyor.

Ofis çözümleri ise ek maliyetleri düşünmeden fikirlerinize odaklanabileceğiniz mükemmel fırsatlar sunuyor. Tam donanımlı hazır ofisler, her gün temizlenen ferah bir ortam veya altyapısı kuvvetli fiber internet gibi sayısız imkana sahip olunabilir. Neye ihtiyacınız olduğuna ya da olabileceğine karar verip, seçiminizi ona göre yapabilirsiniz. İster toplantı odası olsun, ister sanal ofis; hepsinde sizi tatmin edecek sayısız seçenek mevcuttur. Neye ihtiyacınız olduğunu belirleyebilmeniz için sanal ve hazır ofis kavramlarından bahsetmek gerekiyor. 

Sanal Ofis Nedir?

Şirket kurarken yasal bir adres göstermeniz gerekmektedir. Sanal ofis yasal işyeri adresi gösterme ihtiyacınızın çözümü olarak karşınıza çıkar. İçerisine altyapı hizmetlerinin de dahil olduğu bir sistemdir. Sanal ofisin tüm meslek grupları için uygun olması, yasal adres gösterimi yapabilmesi ve maliyetleri büyük oranda düşürmesi özellikle yeni iş kuracaklar için oldukça avantajlıdır. Sanal ofisinizi tercih ederken güvenilir olmasına, konumuna da dikkat etmelisiniz. Kargolamalarınızı bile bu adresten gerçekleştireceğiniz için iyi bir konuma sahip olması oldukça önemlidir. Bu ofis çözümünde telefonlar da tamamen sizin istediğiniz şekilde yönetilir. Kendi hattınızı ya da ofisin sunduğu hatlardan birini de kullanma imkanınız vardır.

Hazır Ofis Nedir?

Hazır ofis dekorasyon, çağrı hizmeti, aidat, faturalar ya da altyapı maliyetleri gibi unsurları düşünmeden işinize adapte olmanızı sağlayan bir sistemdir. Ortak alanlar ve ofisler her gün temizlenir, ücretsiz otopark hizmeti bulunur ve ofisinizin mutfağı hizmetinizdedir. İşlemleri düşünmenizi gerektirmez, bunlar sizin yerinize gerçekleştirilir. Hazır ofis kullanımınız sırasında başka sektörlerden insanlarla da tanışma fırsatı elde edebilir, ağınızı genişletebilirsiniz. Hazır ofislerde ayrıca dinlenme alanları da mevcuttur. Yine burada sosyal imkanlardan faydalanırken, kafeteryadan sıcak kahvenizi ya da içeceğinizi alarak keyif yapabilirsiniz. 

Bu ofislerde belgeleriniz de elbette güvendedir. Yüksek teknolojiye sahip altyapılar ile koruma gerçekleştirilir ve 7/24 kapalı devre kamera sistemleri bulunmaktadır. Ofis giriş çıkışları da kontrol altındadır. Ofis ile ilgili bağı olmayan kişiler habersizce giremezler. Ayrıca kullanmadığınız alanlara ekstra ücret ödemez, bunları takip etmek zorunda da kalmazsınız.

Kiralık Hazır Ofis ve Sanal Ofisler Yasal mı?

Aklınıza takılan en önemli soruya gelmiş bulunuyoruz. Hiçbir girişimci işe daha yeni başlamışken yasal zorunluluklar yüzünden işini kaybetmek istemez. Kullanmayı düşündüğünüz bu ofislerin yasal sanal ofis ve hazır ofisler kapsamında olduğunu bilmek sizi çok rahatlatacaktır. Resmi Gazetede yayımlanan ofis çözümleri ile ilgili aklınıza takılan sorulara buradan ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply