İş Hayatı İçin İngilizce Öğrenmek Neden Önemlidir?

Son yıllarda yaşanan teknolojik ve toplumsal dönüşümler İngilizce dilinin hiç olmadığı kadar önemli bir hâl almasını sağlamıştır. Geçmişte lisan öğrenmek yalnızca kişisel gelişime katkı sunarken günümüzde iş hayatı için yabancı dil bilmek bir zorunluluk hâline gelmiştir. Dünyada en çok kullanılan dil olan İngilizce, yerel şirketlerin uluslararası pazarda yer edinmesini sağlayan önemli bir araçtır. Hâl böyle olunca işe alım süreçlerinde adaylarda aranan niteliklerin başında yabancı dil bilmek gelir. 

İngilizce bilmek, kişilere iş hayatında pek çok avantaj sağlar. Dünyada yaşanan güncel gelişmelerin ve yeniliklerin takip edilmesini sağlayan İngilizce, çalışma yaşamında dil bilmeyen kişilerin bir ya da birkaç adım önüne geçmenize katkıda bulunur. İş hayatı için İngilizce, kariyer planınızı en etkili şekilde işletme noktasında da size yardımcı olur. Zira şirketlerde üst düzey yöneticiler, genellikle yüksek eğitim düzeyine sahip kişilerin arasından seçilir. Çok sayıda avantaja sahip olan yöneticilerin arasında yer almak için iyi düzeyde yabancı dil bilmek günümüzde elzem hâle gelmiştir. Özetlemek gerekirse yabancı dil bilmek sizi yoğun rekabet ortamında avantajlı konuma getirir.

Günümüzde değişen iş koşullarına paralel olarak çoğu firma, personellerine evden çalışma imkânı sağlıyor. Bu koşullar altında sektörün öne çıkan şirketlerinde çalışma fırsatı yakalamak için öz geçmişinizi mail atmanız yeterli olabilir. Fakat bu noktada sizden beklenen en önemli özelliklerden biri yabancı dil bilmenizdir. İş hayatı için yabancı dil, dünyada yaşanan değişimleri takip etmenizi sağlayarak hayallerinizin ötesinde imkânlar sunan şirketlerde çalışmanın da kapılarını aralar. 

İş yaşamında maaş, çalışanların sahip olduğu niteliklere göre belirlenir. Sahip olduğunuz mesleki yeterliliklerin yanında İngilizce bilmeniz, sizi diğer çalışanlar arasında öne çıkarır. Kendinizi geliştirmenizi sağlayan yabancı dil sayesinde konforlu bir hayat sürmenizi sağlayacak miktarda kazanca sahip olabilirsiniz.

Kariyerimde İlerlemek İçin İngilizce Bilgim Hangi Seviyede Olmalı?

İş hayatında yabancı dil bilmek her ne kadar önemli olsa da bu noktada yetkinlik düzeyi, göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Başlangıç seviyesinde İngilizce bilmek, çalışma hayatında sizin için yeterli olmayabilir. Dil bilmenin iş hayatınıza yeteri kadar katkı sunabilmesi için İngilizceye hâkim olmanız gerekir. Ayrıca iş hayatı için yabancı dil öğrenirken mesleki terimlerin karşılıkları hakkında da bilgi sahibi olmanızda fayda vardır.

Kişilerin İngilizce hâkimiyeti 6 seviye dâhilinde ölçülür. Bu seviyeler CEFR tarafından belirlenmiştir. Her meslek grubunun kariyerinde ilerlemesi için ihtiyaç duyduğu seviye farklı olabilir. Bu noktada önemli olan ihtiyacınız olacak İngilizce seviyesini belirlemenizdir. Akademik bir kariyer planı yapıyorsanız ileri seviye İngilizce bilmeniz sizin için elzemdir. Fakat yerel bir firmada çalışmak için orta düzeyde İngilizce de yeterli olabilir.

İş Hayatı İçin İngilizce Öğrenmenin Etkili Yollar

Yabancı dil öğrenmenin çok sayıda yolu bulunur. Bu noktada önemli olan kişilerin kendilerine uygun öğrenme yöntemini tercih etmesidir. Farklı kelime ve cümle kalıpları barındıran İngilizceye hâkim olabilmek için düzenli pratik gerekir. İş hayatı için İngilizce öğrendiğiniz süreçte özellikle bu dilin konuşulduğu bir bölgede yaşamıyorsanız disiplinli çalışmak daha da önemli bir hâl alır. İngilizce dilini öğrenmek için öncelikle en basit kalıplardan başlanmalıdır. 

İngilizce öğrenimine direkt olarak ileri seviye konulardan başlamak çalışma hevesini kırabilir. Yabancı dizileri ve filmleri izleyerek kendinizi kelimelerin okunuş şekillerine alıştırabilirsiniz. Bu sayede film sahneleriyle aklınızda canlanan İngilizce kelimeleri öğrenme hızınız artar. Seyretmenin yanı sıra İngilizce metinler okumak da dili öğrenme sürecinizi verimli kılar. Basit kelimelerle oluşturulmuş hikâyeleri okuyarak keyifli bir öğrenim deneyimi yaşayabilirsiniz.

Leave a Reply