İş Görüşmesinde Avantaj Sağlayacak 5 Giriş Cümlesi

Bir iş görüşmesinde başlangıcı nasıl yapacağınız konusunda endişeli hissediyorsanız ve konuya girmek için mülakatı gerçekleştiren kişinin söze başlamasını bekliyorsanız önerilerimize kulak verin. İşte iş görüşmesinde avantaj sağlayacak 5 giriş cümlesi:

1. Tanıştığımıza memnun oldum.

İlk izlenim daima önemlidir. Samimi ve kibar bir gülümseme ile karşınızdaki kişiyle tokalaşıp tanıştığınıza memnun olduğunuzu belirterek ilk cümleyi başlatabilirsiniz. Oldukça basit gibi görünen bu cümlenin, o anın heyecanıyla unutulduğuna eminiz.

2. Bana zaman ayırdığınız teşekkür ederim.

Kendinizi tanıtıp memnuniyetinizi belirttikten sonra bu görüşme için teşekkür etmek profesyonel bir izlenim bırakmanızı sağlar. Karşınızdaki kişinin zamanına saygı duyduğunuzu belirttiğinizde ve buna minnettarlığınızı ifade ettiğinizde saygılı kişiliğinizi göstereceksiniz.

3. Burada olduğum için şanslı hissediyorum.

Bu cümleyi belirterek, görüştüğünüz şirketin kariyer planlamanızda sizin için önemli bir hedef olduğunu söylemeniz, işe dair hevesinizi belli edecektir. Hevesli çalışan adayları ise daima motivasyonu ve başarılı işleri beraberinde getirirler.

4. Şirketinizi araştırdım.

İlgili şirkete dair araştırma yaptığınızı belli etmeniz, şirketin vizyonunu, misyonunu ve tarihini bilmeniz sizi diğer adaylardan bir adım öne taşıyacaktır.

5. İş tanımını inceledim.

İş tanımını detaylı bir şekilde incelediğinizi belirterek pozisyona verdiğiniz önemi gösterebilirsiniz. Tanımda dikkatinizi çeken ve yetkinliklerinizle bağdaşan detayların üzerinde durabilirsiniz. Böylece direkt olarak eğitim ve önceki iş tecrübelerinizden bahsetmeden önce, pozisyona uygunluğunuzun altını çizerek güçlü bir aday olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz.

Bir İş Görüşmesinde Kurabileceğiniz 9 Faydalı Cümle

Bir iş görüşmesinde kurabileceğiniz 9 faydalı cümle ile güçlü başlangıcınızı desteklemeyi unutmayın! Böylece mülakatı olumlu bir şekilde sonlandırabilirsiniz.

1. Bir takımın parçası olmayı severim.

İş tanımına göre bir takım oyuncusu da bir lider de olabileceğinizi belirtmenizde fayda var. Böylece farklı projelerde, farklı sorumluluklarla şirkete katkı sunabileceğinizin altını çizebilirsiniz.

2. Bu işte deneyim sahibiyim.

Daha önceki tecrübelerinizden örnekler vererek bu iş hakkında deneyim sahibi olduğunuzu söyleyin. “x projesinde birlikte çalıştığım ekip arkadaşım da bu konudaki deneyimimi ve katkılarımı doğrulayacaktır” gibi bir cümleyle referans olarak gösterdiğiniz önceki iş arkadaşlarınızdan da bu aşamada bahsedebilirsiniz.

3. Öğrenmeye ve gelişmeye açık biriyim.

Tüm iş tanımı size çok uygun, ancak ufak bir nokta daha önce hiç deneyimlemediğiniz detaylar taşıyor olabilir. Böyle bir durumda gelişme kaydetmeye ve öğrenmeye açık bir çalışan olduğunuza değinebilirsiniz.

4. Bu şirket hedeflerim arasındaydı.

Çoğu şirket uzun yıllar onlarla yolculuk edecek çalışanlara ihtiyaç duyar. Bu pozisyonun uzun vadeli hedeflerinize uygun olduğunu ve kariyerinizi bu şirkette geliştirmeye devam etmek istediğinizi belirterek, ilgili şirketin sizin için kısa süreli bir basamak olmadığını hissettirebilirsiniz.

5. Şirketinizin yakın gelecekteki hedefleri nelerdir?

Görüştüğünüz kişi size bir sorunuz olup olmadığını sorarsa bu cümleyi yöneltebilirsiniz. Böylece hedeflerini öğrenerek kendinizden neler katabileceğinize dair farklı konulara değinebilirsiniz.

6. Sürecin olumlu sonuçlanması halinde şirketinizde performansımın nasıl ölçüleceğini öğrenebilir miyim?

Mülakatı gerçekleştirdiğiniz kişiye performans ölçümleri hakkında soru sormak, şirketin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak için hazır olduğunuzu belli eder.

7. Öğrendiklerime dayanarak, bu işi en iyi yapabileceğime inanıyorum.

Sorduğunuz sorulara aldığınız yanıtlardan sonra teşekkür ederek bu faydalı cümleyi kurabilirsiniz.

8. Sonraki adımlarım neler?

Görüşmeyi tamamlarken başvuru sürecinde geçmeniz gereken diğer adımları öğrenebilirsiniz. Tıpkı diğer sorular gibi bu soru da pozisyonla gerçekten ilgilendiğinizi ve güçlü bir aday olduğunuzu gösterir. 

9. Sabırsızlıkla sizden haber bekleyeceğim.

Görüşme sonunda görüşme yaptığınız kişilere zaman ayırdıkları için teşekkür etmeyi unutmayın. Herhangi bir soruları olursa diledikleri zaman size ulaşabileceklerini ve sabırsızlıkla haber bekleyeceğinizi belirtin.