Yeni bir dil öğrenmek düzenli pratik gerektirir. Bu pratiklerin yaşam alışkanlıkları içinde yer edinmesi öğrenimi kolaylaştırır. İngilizce öğrenmek için kullanacağınız uygulamalar dil egzersizlerini günlük yaşamınıza dâhil etmenize yardımcı olur. Gramer, telaffuz ve yazım becerilerini İngilizce öğrenme uygulamaları ile kısa süre içinde kavrayabilirsiniz. Dil öğrenimi için ücretli ve ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz uygulamalar bulunur. Yazının devamını okuyarak İngilizce öğrenimine yardımcı olan uygulamalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Hangi Uygulamadan İngilizce Öğrenebilirim?

Google Play ve App Store mağazalarında İngilizce öğrenme uygulamaları bulunuyor. Boş vakitlerinizi dil pratikleriyle değerlendirmek isterseniz bu uygulamaları tercih edebilirsiniz. Özel olarak geliştirilen aplikasyonlar farklı yöntemlerle dil öğrenmenize yardımcı olur. İngilizce öğrenmek ve dil becerilerinizi geliştirmek için şu uygulamalara göz atabilirsiniz:

  • Duolingo: 2013 yılında yayınlanan Duolingo, 100 milyondan fazla indirilmeye sahiptir. Bu yazılım, İngilizceyi oyunlaştırarak öğreten bir yapıdadır. Uygulamada sesli ve yazılı beceri geliştirme modülleri vardır.
  • Quizlet: Temel İngilizce eğitimi için ideal bir programdır. Bu programı kullanarak kelime haznenizi ve telaffuzunuzu geliştirebilirsiniz. Aplikasyonda sınavlara özel modüller de bulunur.
  • Voscreen: Video temelli bir öğrenme programıdır. Film, dizi ve TV showlarından alınan kesitlerle öğrenme sağlar. Uygulamada seviyeye göre farklı seviyelere göre videolar bulunur.

Akıllı telefon uygulamaları, İngilizce öğrenmek konusunda yol kat etmenize yardımcı olur. Bu aplikasyonlar, özellikle konuşma, telaffuz ve kelime haznesi gibi spesifik amaçlar için etkilidir. Çalışmak istediğiniz aplikasyonu dil seviyenize ve amacınıza göre seçebilirsiniz. Yukarıdaki uygulamalar, temel İngilizce öğrenmenize yardımcı olur. İş İngilizcesi için farklı yöntemler izlemeniz gerekebilir.

Uygulamalar ile İş İngilizcesi Öğrenilebilir mi?

Temel İngilizce öğrenmek için uygulamalar, kariyeriniz için yetersiz kalabilir. Bunun için “Business Learning” temalı aplikasyonları seçmenizi tavsiye ederiz. Google Play ve App Store’da iş lisanına yönelik birçok uygulama mevcuttur. Söz konusu aplikasyonları kullanarak iş iletişimi için gereken dil becerisine sahip olabilirsiniz. İş İngilizcesi için kullanabileceğiniz başlıca aplikasyonlar şunlardır:

  • FluentU
  • Collins COBUILD
  • One LinGo
  • REal English Business Course
  • The Economist
  • WSJ

İş İngilizcesi, gündelik lisandan birçok açıdan farklıdır. Günlük dilde kullanılmayan ticaret ve finans terimleri, iş jargonunda sıklıkla yer alır. Bu sebepten kariyer olanaklarından yararlanmak için farklı bir dil öğrenme yöntemi izlemek gerekir. Yukarıdaki uygulamalar; rapor, e-posta ve sunum hazırlamak için doğru dil pratiklerini edinmenize yardımcı olur. Bu uygulamaları kullanarak ve düzenli çalışarak iş kullanımına yönelik dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

İş İngilizcesi Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Hâlihazırda İngilizce temeliniz varsa iş jargonunu öğrenmeniz kısa sürebilir. Temel gramer bilgisine sahipseniz, cümle yapıları ve kelime haznesi üzerine çalışarak dil becerinizi geliştirebilirsiniz. Böyle bir temeliniz yoksa öncelikle temel İngilizce eğitimi almanızı tavsiye ederiz. İngilizce öğrenmek için uygulamaları kullanarak bu temeli kolaylıkla edinebilirsiniz.

İş İngilizcesi ortalama 6 ayda öğrenilir. Bu jargonun cümle yapılarını, kelimelerini düzenli çalışma yaparak öğrenmek mümkündür. Öğrenimin kalıcı olması ise sürekli pratiğe bağlıdır. İşinizle ilgili kaynakları her zaman yanınızda bulundurmanız bu açıdan önemlidir. Örneğin, ticaretle ilgili bir iş yapıyorsanız ticari terimleri içeren bir sözlüğün elinizin altında bulunması faydalı olur. Bu sayede, yaptığınız işle ilgili iletişim becerilerinizi güçlendirebilir ve iş İngilizcesini kalıcı hâle getirebilirsiniz.

Leave a Reply