Albert Einstein’dan Hayat Dersleri

Albert Einstein’dan Hayat Dersleri | Özellikle iş ve eğitim dünyasında yolculuğunuzu sürdürürken belirli bir yol haritasına sahip olmanız, sizi hem güvende hissettirir hem de daha verimli adımlarla ilerlemeniz için size yardımcı olur. Bu bağlamda herkes tarafından örnek alınan dünyaca ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın her bir düşüncesinin kıymeti ayrıdır. Bazı sözleri başlı başına “hayat dersi” tanımına uymaktadır.

Merakın Peşinden Gitmek

“Benim özel bir yeteneğim yok, yalnızca tutkulu bir meraklıyım.” sözleriyle başarılı olmanın anahtar formülünü meraka ve tutkuya bağlayan ünlü fizikçi, bir işte başarılı olmak için yetenekten daha önemlisinin azim ve süreklilik olduğunu söylüyor. Einstein’ın bu sözünden yola çıkarak başarılı olmak için işinize kararlılıkla ve tutkuyla bağlanmanız, “Merakınızın peşinden gidin.” mottosuyla ise öğrenmekten asla vazgeçmemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Einstein, “Güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi, öpücüğe hak ettiği dikkati vermiyor demektir.” sözüyle de her zaman bugün ve şu anda yapılan işe odaklanılması gerektiğinin altını çizer. Geçmişteki yaşanmışlıklar ve gelecekteki öngörüler ne olursa olsun, her şeyden önce bugüne odaklanma mesajını verir.

Einstein’a göre başarılı olmak için belli bir hayal gücüne ve cesarete ihtiyaç vardır. “Hayal gücü her şeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin ön izlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir.” ve “Hiç hata yapmamış bir insan, yeni bir şey denememiş demektir.” sözleriyle bu iki unsura dikkat çeker.

Usta fizikçi, başarıya ulaşırken her zaman pozitif yönde ilerlemek için “Hayal edin” ve eyleme geçmekten korkmayıp gerekirse “Hata yapın” mesajını verir.

Albert Einstein’ın “Değer Yaratın” Mottosu

Başarının temeline başarılı olmaktan önce değerli olmanın gerekliliğini yerleştiren Einstein, “Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın.” sözüyle bu anlayışını ifade eder. Bu da başarılarınızın saygı görmesi için attığınız tüm adımlarda, sağlam temeller üzerine kurulu bir şekilde “Değer yaratın” demektir.

Hayat ve iş yolculuğunda, deneyimin; bilge olmak için en önemli araç olduğunu vurgulayan dünyaca ünlü profesör, “Delilik, aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir.” sözüyle de geçmişte attığınız her adımı değerlendirmeniz ve bu değerlendirmeler sonucunda bugünü ve geleceği kurgulamanız gerektiğini savunur.

Kısacası Einstein’a göre geçmişte başarılı olamadığınız alanlarda uyguladığınız yöntemleri değiştirmedikçe yeni denemelerinizde farklı sonuçlar beklemeyin. Zira deneyimleriniz ölçüsünde kendinizi geliştirmediğiniz sürece aynı hataları yapmaya devam edersiniz.

Dünyayı etkilemiş ve tarihe yön vermiş olan düşünce ve bilim insanlarının deneyimleri ve düşüncelerinin her biri, insanların kariyerleri için birer hayat dersi niteliğindedir. Çizdiğiniz kariyer yolunda Albert Einstein’ın deneyimlerini referans alabilir, kendiniz için yeni ve başarılı bir hayat hikâyesi yaratabilirsiniz.

Instagram

Blog