Yetenek mi? Çalışmak mı? İş Dünyasında Başarılı Olmak

Yetenek mi? Çalışmak mı? İş Dünyasında Başarılı Olmak | Hangi işte çalışırsanız çalışın amacınızı açıklarken kullanacağınız ortak ifadelerden biri başarılı olmak olacaktır. Başarılı olmanın tanımı ise kişiden kişiye, sektörden sektöre ve çalışma alanının kapsamına göre değişiklik gösterir. Ancak, neredeyse tüm başarı tanımlarının içerisinde “yapılan işte kişinin adından söz ettirmesi” yer alır. Bu ortak hedefin çevresinde ise iyi bir kazanç elde etmek, kariyer basamaklarında ilerlemek, istendiğinde yeni bir işe geçiş yapabilmek, yapılan iş için övgü almak, çalışılan alanın aranan ya da danışılan kişilerinden biri olmak gibi farklı unsurlar bulunur.  Peki, oldukça geniş bir kapsama sahip olan başarının koşulu ne? Başarılı olmak için neye ihtiyacınız var? Doğuştan gelen ve zamanla gelişen yetenekler başarının anahtarı mı? Yoksa çalışmak ve yapılan işe emek vermek yeteneğin önüne geçer mi? İşte başarılı olmanın olmazsa olmazları…

Yaptığınız İşi Sevin

“Başarı için yetenek mi, yoksa çalışmak mı önce gelir?” tartışması her alanda karşınıza çıkabilir. Ancak bu tartışmanın ötesinde başarının ilk koşulu yapılan işi sevmektir. İşi sevmek, işe bağlılığınızı artırır ve işinizi her zaman keyifle yapmanıza olanak tanır. Keyifle çalışmak ise, zorlandığınızda ya da bir sorunla karşılaştığınızda problem üreten değil, çözüm sunan tarafta olmanızı sağlar. Yaptığınız işten keyif alırsanız aynı zamanda karşı karşıya kaldığınız zorluklara pozitif yaklaşabilir ve bu şekilde sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelebilirsiniz. Yapılan işi sevmek, iş hayatınızda kendiniz için doğru hedefler koymanıza da imkân verir. Çünkü işinize odaklanmak için dışarıdan empoze edilen zorlamalara ihtiyaç duymazsınız ve sizi nelerin hedefe götüreceğini belirleyebilirsiniz.

Üstün Yeteneklerinizin Olmasına Gerek Yok

Başarılı olmanın yolunun üstün yeteneklerden geçtiği inancı artık eskisi kadar popüler değil. Yeteneklerine rağmen iş hayatında başarısızlıklarla karşı karşıya kalan birçok örnek bulabilirsiniz. Çünkü “yetenek” doğumda insan beynine yerleştirilen ve sonrasında kişiden bağımsız olarak gelişen bir faktör değil. Bu nedenle, ancak yeteneklerinizi kullanmayı öğrendiğinizde ya da yeteneklerinizin üzerine gidip onları hedeflerinize uygun olarak geliştirmeye çalıştığınızda yetenekli olmanın bir anlamı olduğunu aklınızda bulundurmalısınız.

Çalışmanın Gücünü Keşfedin

Başarının yarısı inanmaksa kalan yarısı da çalışmaktır. Yaptığınız hiçbir işte sadece yeteneklerinize güvenmeyin, aynı zamanda yeteneğinizin olmadığını düşünüp pes etmeyin. Başarılı olmanın herkes için geçerli bir reçetesi yoktur. Kişiye özel reçete tarifleri bile çoğu zaman havada kalır. Ancak yazılacak her reçetede “çalışmak” önerisinin olacağını hiç unutmayın. Çalışmak; fedakârlık yapmak, iş hayatına ilişkin iyi alışkanlıklar edinmek, disiplinli olmak, plan yapmak, gerçekçi hedefler koymak gibi birçok faktörü içinde barındırır.

Çalışma Ortamının Önemini Azımsamayın!

Çalışma ortamı da başarılı olmaya destek olan unsurlar arasında yer alır. Çünkü çalışma ortamı yaptığınız işe odaklanmanıza, işten keyif almanıza ya da işinizi sevmenize destek olur. Örneğin hazır ofis ortamları, farklı iş arkadaşları ile fikir alışverişi yapmanızı sağlar ve bambaşka sektörlerden insanlarla aynı ortamda bulunmanıza olanak tanır. 

Bu sistemler sektörünüz dışındaki alanlarda çalışan kişilerle tanışma fırsatı sunar. Bu ortam hem networking hem de farklı işlere karşı bakış açısı kazanmak açısından önemlidir.

Workland, yüksek standartlara sahip hazır ofis, sanal ofis hizmetleri, toplantı odası gibi hizmetler sunar ve kaliteli bir iş ağı içerisinde olmanıza destek olur. Siz de Workland ofis hizmetlerini inceleyerek başarınızı artıracak ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.

Instagram

Hazır Ofis