Zoom Nedir? Nasıl Kullanılır?

Zoom Nedir? Nasıl Kullanılır? | Online toplantılar yapmanıza olanak tanıyan zoom programı uzaktan eğitim almak ve evden çalışma sürecinde etkin olarak kullanılmaktadır. Zoom programı Covid-19 sürecinde uzaktan iletişim sağlamasının yanı sıra gelişmek istediğiniz alanlarda da farklı seçenekleri değerlendirmenizi sağlayacaktır. Kullanımı kolay ve etkili olan bir program olarak, kariyeriniz için de katkı sağlayacaktır. 

Zoom Nasıl Kullanılır?

Hem iş hayatında hem de çalışma hayatında oldukça ileri bir teknoloji kullanmakta olan zoom meeting, uzaktan eğitim ya da evden çalışma alanı için işlerinizin hızlanmasını sağlar. Faaliyet gösterdiğiniz alan fark etmeksizin kullanabileceğiniz Zoom uygulaması 2020 yılının güncellemeleriyle birlikte birçok Facetime görüşme uygulamasına göre bir adım öndedir. Cep telefonu, tablet ve bilgisayar üzerinden kayıt olarak kullanabileceğiniz uygulamaya dilediğiniz zaman giriş yapabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Zoom Ne işe Yarar?

Üye olarak giriş yapabileceğiniz uygulamada online eğitimlere katılabilir, toplantılar düzenleyebilir aynı zamanda iş görüşmelerinizi uygulama üzerinden kısa zamanda yapabilirsiniz. Dünya üzerinde kullanılmakta olan zoom, uluslararası kullanım ağı oluşturmanızı da sağlamaktadır. 

Evden çalışma koşullarına kurum içi iletişimin gelişmesine katkıda bulunan zoom uygulaması aynı zamanda fiziksel olarak bir arada bulunamayan ekiplerin online toplantılarla motivasyonlarının arttırmasına yardımcı olmaktadır. 

Zoom’a nasıl kayıt olunur?

Zoom, kullanıcılarına “Join a meeting’’ seçeneği sunarak üye olmadan kullanma hakkı verse de, numaranızı yazarak görüşmeye katılma şansı da sunmaktadır. Üye olarak hem daha etkili bir görüşme hem de kısa zamanda etkileşim kurma şansı elde edebilirsiniz. Facebook, SSO veya Google hesabınız üzerinden üye olarak giriş yapabileceğiniz uygulama sizden sadece mail adresi ve şifre isteyecektir.

 Zoom toplantısı nasıl yapılır?

  • Giriş yapılan ekrandan karşınıza çıkacak olan ‘’New meeting’’ seçeceği ile katılmak istediğiniz kişiye üyelik gönderebilirsiniz. 
  • “Join’’ butonu ile, başka üyeleri toplantıya davet edebilirsiniz. 
  • “Schedule’’ ile toplantı oluşturabilir ve toplantı seçeneklerini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 

Zoom Uygulaması Ücretli Midir?

Zoom uygulamasını kullanım seçeneklerine göre ücretli ya da ücretsiz kullanabilirsiniz. Zoom uygulamasında 100 kişi ile 40 dakikalık bir görüşme ücretsiz olarak belirlenmiştir. Ancak daha ideal seçeneklerden yararlanmak ve uzun süreli görüşmelerde bulunmak için 14,99 USD üzerinden uygulamayı satın alabilirsiniz. Zoom, kolay ve pratik bir uygulama olduğu için zamandan tasarruf etmenize fayda sağlayacaktır. Uygulama hakkında güvensiz olduğuna dair söylentiler çıksa da henüz güvensiz olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur. 

Zoom Kullanımında Share Screen ve Toplantı 

Zoom toplantısı için görüşme başlattıktan sonra diğer kullanıcılara ‘“Join’’ üzerinden davet göndererek toplantının başlamasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda çoklu ekran yönetimi üzerinden kolay bir kullanım sunmakta olan zoom da görüşme nasıl yapılır konusu da oldukça basittir. Mikrofon ve ses kontrollerini yaparak, karşı tarafla görüntü ve ses paylaşımını açabilirsiniz. Ekranın üst kısmında verilecek olan bilgilere göre hareket etmeniz yeterli olacaktır. Ekran paylaşımı için de zoom arka plan ayarlarını kullanarak ‘’Choose Vitual Background’’ seçeneği üzerinden kısa zamanda ekran paylaşımı yapmanız sağlanır. Sol alt köşede bulunan video ikonundaki ok işaretine tıklamanız paylaşım için yeterli olacaktır. 

Zoom Görüntülü Konuşma Ayarları 

Ekran görünümünü PC üzerinden ayarlayabileceğiniz gibi sesin ayarlanması için ‘’Share compter sound’’ seçeneğinden yararlanmanız gerekmektedir. Sesli dosya paylaşımı ve ekran paylaşımı için “Share screen’’ seçeneği toplantı sırasında ekranınızda açabileceğiniz imkanlar sunar. Toplantı yöneticisinin şifreli oturum açması durumunda da kötü niyetli toplantı katılımları da sonlanmış olacaktır. 

Instagram