Girişimciler İçin İş Modelleri ve Yeni İş Fikirleri

Girişimciler İçin İş Modelleri ve Yeni İş Fikirleri | Neredeyse herkes belli bir dönem girişimcilik hayali kurmuştur. Bu hayalin gerçeğe dönüşmesi ise başta başarısızlık korkusuyla veya yeni bir iş fikri bulamama nedeniyle yarıda kalır. Gelişen teknoloji, otomasyon yenilikleri çalışma şekillerini büyük oranda değiştirdiğinden girişimci olmak isteyenlerin bu yeni dünyaya ayak uydurabilmesi oldukça önemlidir. Aslında sürdürülebilirlik yeni iş fikri arayanların başlıca amacı olmalıdır. Elbette bunun için de belli başlı araştırmalar yapmak ve girişimci dünyasını yakından tanımak gerekir. Mevcut girişimcilerin de farklı iş fikirlerine yönelmeleri gelişen dünya için büyük değişim getirebilir.

Girişimcilik Aslında Nedir?

Girişimci, bir hizmetin üretimini ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, bu işlemleri belli riskler altında gerçekleştiren ve en kazançlı yolları tercih eden kişidir. Bu işlemlerin yapılmasına da girişimcilik adı verilir. Girişimci olan kişi hem hizmetin üretimini yapar hem de para kazanır. Aynı zamanda belli oranda istihdam da sağlar.

Yeni ürünler, piyasalar bulan, bu ürünlerin geliştirilmesini sağlayan girişimciler çoğunlukla cesur insanlardır. Riski seven girişimcilik topluluğu, farklı fikirleriyle diğerlerine de örnek olur. Aslında girişimcilik, günümüz toplumunun gerekliliklerinden biridir. Toplum için önemli olan girişimcilikte, her zaman başarı sağlanamayabilir. Özellikle yeni girişimcilerin ait oldukları piyasada tutunabilmeleri önemlidir. Aksi takdirde başarısızlık kaçınılmaz olabilir.

Başarılı İş Fikirleri Nasıl Olmalıdır?

Dünyanın her geçen gün farklı teknolojilere uyanması çalışma şekillerini değiştirmiştir. Başarılı iş fikirleri, yeni iş modeli ve yeni teknolojilere adapte olmakla gerçekleştirilir. Dünyadaki yeni iş modellerinin büyük çoğunluğu fazla para kazandırsa da başarı elde edebilmek zorlaşabilir. Bunun nedeni ise yeni girişimcilerin her geçen gün artması ve yeni fikirlerin sahiplerini bulmasıdır. Başarılı bir iş fikri elde edebilmek için hep yapılanı değil, hiç yapılmayanı ve ihtiyaç duyulanı tercih edebilirsiniz. Özellikle geleceği düşünerek bir işe yatırım yapmak size önünüzdeki yılların en kazançlı kapısını açabilir.

Girişimcilik İçin Yeni İş Fikirleri

Girişimcilik dünyasına adım atmak isteyenler için şimdinin ve geleceğin işlerinden bazıları şunlardır:

Network Marketing

Network Marketing veya diğer adıyla ağ pazarlama, bir şirketin bireylere imkânlar sunarak ürün pazarlaması anlamına gelir. Ürün satışını sağlayan kişinin kâr aldığı bu iş sisteminde araya farklı dağıtıcılar girmez.

Catering Hizmeti

Gelişen dünyaya ayak uydurmak elbette önemli ancak yaşamsal ihtiyaçların da önemi unutulmamalı. Geçmişten geleceğe catering hizmetleri her zaman büyük öneme sahip olmuştur. Küçük bir işletmeden devasa fabrikalara dönüşebilen catering hizmetlerinde gelişen dünyaya ayak uydurmak firmanızın büyümesini de hızlandırabilir.

Doğum Fotoğrafçılığı

Son zamanlarda özellikle sosyal medyanın etkisiyle anneler çocuklarının ilk hâllerini paylaşmak istemekte. Hâl böyle olunca doğum fotoğrafçılığı da yeni meslekler arasına girdi. Bu iş fikri için temel fotoğrafçılık eğitimi almak ve zaman içinde iyi işlerle kendinizi göstermek oldukça önemli.

Dikey Tarım

Tıpkı catering hizmetleri gibi tarım da geçmişten bugüne önemini hiç yitirmeyen meslekler arasında fakat gelişen teknolojiye en çok ayak uyduran alanlardan biri. Toprak ve alanların değer kazandığı günümüzde dikey tarım, birim alandan elde edilen verimin en üst seviyeye çıkarılması amaçlandığı için ilgi görmekte.

Paylaşımlı Taşıma/Araç Hizmetleri

Araç kiralamadan ziyade daha anlık bir sistem kurabilir, bir arabaya acil ihtiyaç duyan müşterilere şirketinize bağlı arabaları belli bir süreliğine tahsis edebilirsiniz. Taksicilik ve araç kiralama işlerinin bir araya getirildiği bu sistem ve paylaşım ekonomisi geleceğin gözde iş alanları arasında.

İş Fikirleri Belirlendikten Sonra Ne Yapılmalı?

Yeni bir iş fikrini benimsediniz ve ilk adımı atma aşamasındasınız. İşte bu aşamada dikkatli olmak önemlidir. Süreç boyunca tanıtım yaparak yeni iş fikrinizi topluma sevdirerek ve benimseterek girişimcilik dünyasında kalıcılığı sağlayabilirsiniz. Yeni işinizi kurmak için belli bir sermayeye ihtiyacınız olduğunu ve temel kaynakları edinmeniz gerektiğini de unutmamalısınız. Yeni işinizin ofisi için ise Workland’den yardım alabilirsiniz. Dilerseniz sanal ofis ile şirketinizi kurabilir, dilerseniz de Workland hazır ofis seçeneklerine taşınarak hayalinizdeki işi kolayca hayata geçirebilirsiniz.

Instagram

Blog